EXtreem efficiënt

De moderne reiziger verdient optimaal comfort en een gevoel van veiligheid tijdens lange reizen. Korte routes en geregelde lijndiensten vereisen flexibiliteit en onderhoudsvriendelijkheid. Het is voor de hedendaagse operator een uitdaging om dit alles op een ecologisch en economisch verantwoorde manier, met efficiëntie en elegantie te verwezenlijken.

Download de brochure
EX17
Type
EX17H

EX17H

Lengte 14220 mm
Hoogte 3805 mm
Breedte 2550 mm
Aantal zitplaatsen 65+1+1
Max. Kofferruimte 14.58 m3
Wielbasis 6700 / 1300 mm
Vooroverbouw 2890 mm
Achteroverbouw 3330 mm

Het EX concept.

De moderne, gestroomlijnde binnen- en buitenkant weerspiegelen het karakter van de EX: efficiënt en elegant, multi-functioneel en flexibel. Het moduleerbare concept van de EX, en de gekende betrouwbaarheid van Van Hool, zorgen voor een voertuig dat aanpasbaar is aan de specifieke aard van elk personenvervoer, zonder toegevingen te doen in kwaliteit, veiligheid of comfort.


Dit alles met een motorisatie die zoals steeds aan de strengste milieuwetgevingen voldoet. Uiterst geschikt dus voor zowel lange reizen, als intercity-trips en geregelde lijndiensten.

Het EX concept.

Research en EXpertise

De EX is ontworpen en ontwikkeld in Van Hool’s moederbedrijf in Koningshooikt (België). Het designteam bestudeerde de noden van de transportsector, luisterde naar de klanten, en ontwierp aan de hand hiervan dit volledig nieuwe transportconcept. Dit wordt natuurlijk gecombineerd met de “tried and tested” techniek en technologie van Van Hool, resultaat van jarenlange research en ervaring.

Noord-Macedonië

De EX wordt geproduceerd in de state-of-the art productiefaciliteit in Skopje (Noord-Macedonië), waar de meer dan 1300 technisch geschoolde, getrainde en uiterst gemotiveerde lokale werknemers zich reeds bewezen bij de constructie van wagens voor de strenge Amerikaanse markt. Het principe ‘Lean Manufacturing’ dat er wordt toegepast, betekent een efficiënte en economisch verantwoorde productie.

 

EXtreem efficiënt

Vernieuwde en vernieuwende elementen, als het uiterst functionele dashboard en de zetels, verbeteren het comfort en de ergonomie van zowel de passagiers als de chauffeur. Nieuwe passagierszetels, een modulaire stoelenformatie en toilet creëeren een uiterst flexibele capaciteit. Een volledig lage vloer zorgt voor een efficiënte flow bij het in- en uitstappen, en een optimale toegankelijkheid voor mindervaliden en rolstoelen. De kofferluiken openen compacter dan ooit, en de ongeëvenaarde kofferruimte kan een aanzienlijke hoeveelheid bagage aan. En zoals het gestroomlijnde interieur de passagier respecteert, zo wordt het milieu gerespecteerd door de Euro 6 motor, reeds ruime tijd geïntegreerd in de coaches van ons TX gamma.

Ontdek de vele EXtra’s.

Naast de nieuwigheden die speciaal ontwikkeld zijn voor de EX, zijn er ook vele voorzieningen die reeds hun kwaliteit in de coaches van ons TX gamma hebben bewezen. Want zoals elk Van Hool product is ook de EX tot stand gekomen volgens de gekende waarden van Van Hool: betrouwbaarheid, kwaliteit, functionaliteit.

En extreme efficiëntie.

Plan een bezoek of vraag meer info