1946: De voorgeschiedenis

Bernard Van Hool was van jongs af geïnteresseerd in mechaniek, constructie en elektriciteit. Hij had bovendien het ondernemen in het bloed.

1902

Bernard Van Hool werd geboren in Koningshooikt op 5 maart 1902. Hij voelde zich van jongs af aangetrokken tot mechaniek, constructie en elektriciteit. In de ouderlijke hoeve hield Bernard zich bezig met het mechanisch onderhoud en het herstellen en uitdenken van machines.

1902

1928

Bernard Van Hool trouwde op 8/5/1928 met Bertha Van Asch. Ze kregen 10 kinderen: 8 zonen en 2 dochters. De kinderen kregen al vroeg ingeprent dat men veel meer aankan als iedereen aan hetzelfde zeel trekt en dat dán de verscheidenheid ook de sterkte uitmaakt. Bernard Van Hool was in deze periode 1928-1940 gestart met een eigen diamantslijperij. De geruchten over de op handen zijnde crisis van de jaren dertig deden hem op zoek gaan naar een ander product (luxeproducten zouden het eerst nadeel ondervinden van een krimpende markt). Hij startte een bedrijf voor het machinaal uitbroeden van kippeneieren., 

1928

1940

De Tweede Wereldoorlog brak uit en het bedrijf werd verwoest. Heropstarten had in die oorlogstijd geen zin. Bernard Van Hool zag een nieuwe uitdaging in de transport-sector: bijna al het rollend materieel was immers opgeëist door de bezetter, en er was een dringende behoefte aan vervoer. Van achtergebleven en verborgen vrachtwagens wist hij, samen met een mecanicien, een paar voertuigen rijklaar te maken en hij richtte een klein transportbedrijf op samen met zijn jongste broer Jozef., 

1940

1945

Ook na de oorlog zette Bernard Van Hool zijn transportbedrijf voort. Maar hij beschouwde het transport niet als eindpunt. Zijn droom was om ooit bruggen en wegen te kunnen bouwen. Als aannemer in spe kocht hij machines en gereedschappen, en het enige wat hem nog ontbrak was een vervoermiddel om zijn mannen naar de werf te brengen. Hij vond een oude autocar, waar hij een volledig nieuw koetswerk op diende te zetten. Dit werd de aanzet tot het inslaan van een nieuwe richting: hij zou koetswerken en later autobussen gaan bouwen! Er was immers een nijpend tekort aan autocars voor rondreizen.

1945

1946

De werkhuizen werden in gereedheid gebracht voor het bouwen van carrosserieën. De transportonderneming werd omgebouwd tot touringcarbedrijf, met als eerste voertuig de grondig herstelde car, die "De Trekvogel" werd gedoopt. Broer Jozef zou de zaak runnen. Bernard werd busconstructeur, en ontwierp de eerste Perfecta Car.

1946