Comfortabel & ergonomisch dashboard

Ergonomie

Bij het ontwerpen van het nieuwe dashboard stond het comfort en de ergonomie van de chauffeur centraal. Zonder verlies aan functionaliteit werd er extra ruimte gecreëerd die het in- en uitstappen voor de chauffeur vergemakkelijkt, o.a. door het integreren van de versnellingspook in het dashboard. De zwarte schelp bovenaan het dashboard voorkomt hinderlijke reflecties in de voorruit en is tevens afneembaar waardoor de componenten eenvoudig toegankelijk zijn.

 Comfortabel & ergonomisch dashboard

Multifunctionele draaiknop

Van verwarming tot verlichting, van spiegels tot checken van de voertuigparameters. De chauffeur heeft alles onder controle dankzij de nieuwe multifunctionele draaiknop. De intuïtieve bediening en sneltoetsen voor de hoofdfuncties laten de bestuurder toe snel de correcte instellingen vast te leggen en de noodzakelijke info te raadplegen. Bovendien kunnen persoonlijke voorkeuren ingesteld worden om maximaal tegemoet te komen aan de individuele wensen van de chauffeur.

Multifunctionele kleurendisplay

Een kleurendisplay geeft overzichtelijk en grafisch in één oogopslag de status van het voertuig weer. In combinatie met de multifunctionele draaiknop is het een gebruiksvriendelijke interface tot alle mogelijke instellingen. Via de video-ingang wordt het beeld van de achteruitrijcamera centraal getoond.

Bosch Profline 3

De nieuwe generatie van onboard multimedia met geïntegreerde Bluetooth, USB en audio connectie. Verbeterde kwaliteit door nieuwe hoogwaardige aansluitingen en extra vermogen voor betere geluidskwaliteit.

Schakelaars serie 4100

Nieuwe generatie van duurzame inbouwschakelaars in een modern en tijdloos design, met LED controlelampen voor het weergeven van de schakeltoestand.

Alles voor een comfortable reis

Bekerhouder

Automatisch instapverlichting

Bediening microfoon geïntegreerd in armleuning chauffeursstoel

Handig geplaatste schakelaars aan de instapdeur. Centrale vergrendeling van de koffervallen, kofferverlichting, voetpadverlichting

Deurslot met dubbele drukknop voor bediening voor- en middendeur.

Opbergvak en flessenhouder.

Comfortabel & ergonomisch dashboard

Gecombineerde afstandsbediening (optie)

Individueel ontgrendelen en vergrendelen van instapdeuren, centrale vergrendeling van de koffervallen (links en rechts gescheiden), in- en uitschakelen alarm.

Alles voor de gids

Alles voor de gids

Gegroepeerde multimedia-aansluitingen:

USB aansluiting;
VGA aansluiting (optie);
24 volt stopcontact;
220 volt stopcontact (optie);
microfoon;

Eigen opbergvak

Multimediascherm (optie):
CLM monitor of Funtoro multi-mediascherm.


Geïntegreerde koelkast in dashboard (50 liter).

Comfort voor uw passagiers

Comfort voor uw passagiers

Klimaatregeling

Het volledige TX gamma is uitgerust met een nieuwe “state of the art” klimaatregeling, zowel op gebied van verluchting, verwarming, airconditioning en sturing. De nieuwe airconditioning met compacte AC 188 drop in unit, heeft een aanzienlijk verhoogde capaciteit (35 kW koeling/42 kW verwarming) met meer luchtdebiet, gecombineerd met een lagere geluidsproductie. Eenvoudige toegang tot filters en unit draagt op zijn beurt bij tot een beter en sneller onderhoud. De nieuwe 2-zone sturing met gescheiden watertemperatuur gestuurde vloerverwarming en aparte voelers, garanderen een gelijkmatige temperatuur in het interieur van het voertuig. De grafische schermvoorstelling in combinatie met de multifunctionele draaiknop zorgen op hun beurt voor een eenvoudige en intuïtieve bediening van de klimaatregeling.

Nieuwe multisets:

Verlichte tiptoetsen - nieuwe generatie LED-verlichting - HQ luidspreker - nachtverlichting via optic fiber