Van Hool bouwt 2 brandstofcel bussen voor Rotterdam

Van Hool bouwt 2 brandstofcel bussen voor Rotterdam

Koningshooikt (Lier) – Van Hool onafhankelijk constructeur van bussen, touringcars en industriële voertuigen heeft een contract afgesloten met RET, het openbaarvervoerbedrijf van de stadsregio Rotterdam (Nederland), voor de bouw van 2 waterstofbussen van de nieuwste generatie. Recent kondigde Van Hool een gelijkaardig order voor London aan. Dit nieuwe contract past eveneens binnen 3Emotion, een Europees consortium voor waterstofbussen, waarbij Van Hool optreedt als project-coördinator. Waterstofbussen, waarbij waterstof omgezet wordt in elektriciteit, behoren vandaag tot de meest milieuvriendelijke voertuigen voor openbaar transport: ze hebben geen emissies (totale afwezigheid van schadelijke uitstoot en CO2) en een sterk verminderd geluidsniveau. De twee bussen voor RET worden in de zomer van 2017 geleverd.

Filip Van Hool, CEO bij Van Hool, is verheugd met deze nieuwe referentie : “Na London en Antwerpen bevestigt nu ook een andere grote Europese stad, zoals Rotterdam, haar vertrouwen in de meest milieuvriendelijke technologie die van toepassing is in het openbaar vervoer. Dergelijke voertuigen met een hoge toegevoegde waarde zijn van wezenlijk belang voor de productie-eenheid in Koningshooikt.”

Het 3Emotion-project, in welk kader deze waterstof bussen worden geleverd, wordt financieel ondersteund door de EU via de FCH JU onder subsidieovereenkomst 633.174 en door een reeks van lokale overheden.

Van Hool is een Belgische , onafhankelijke constructeur van bussen, touringcars en industriële voertuigen. Het bedrijf, opgericht in 1947 is gevestigd in Koningshooikt. Het overgrote deel van de productie is bestemd voor Europa en Amerika. Van Hool telt ruim 4.650 medewerkers wereldwijd waarvan het grootste deel uiteraard in de productievestigingen in Koningshooikt en Bree (België) en in Skopje (Macedonië).

EINDE

Redacteuren, voor inlichtingen kan u contact opnemen met:

Dirk Snauwaert, Public Relations Manager bij Van Hool, Bernard Van Hoolstraat 58,
2500 Lier (Koningshooikt), België. Tel: +32 (0)3 420 22 12; Gsm: +32 (0)499 555 032;
e-mail: dirk.snauwaert@vanhool.com.
Website: www.vanhool.be