Van Hool introduceert 2 nieuwe coach-modellen op de Amerikaanse markt

• Van Hool bevestigt strategisch belang van de Amerikaanse markt.

• Van Hool en ABC : 25 jaar op Amerikaanse markt en ruim 9.000 coaches verkocht.

Koningshooikt (B), Winter Garden (Fl, USA) – Van Hool NV, onafhankelijk constructeur van bussen, touringcars en industriële voertuigen, en ABC Companies, de exclusieve distributeur van Van Hool in Noord-Amerika, brengen 2 nieuwe coach-modellen, de Van Hool TX en de CX, op de Amerikaanse markt. Deze product-lancering die plaats vindt in Winter Garden, Florida, USA, zet de viering van de 25ste verjaardag van de duurzame samenwerking tussen Van Hool en ABC Companies (waarin Van Hool een belang heeft van 35%) extra luister bij.

“De introductie van 2 nieuwe coach-modellen op de Noord-Amerikaanse markt toont duidelijk ons engagement aan die klanten. Samen met ABC Companies, onze distributie-partner, houden we nauw voeling met wat er leeft op die Noord-Amerikaanse markt en kunnen we kort op de bal spelen” zegt Filip Van Hool, CEO bij Van Hool NV. “Dat heeft er toe geleid om een betekenisvolle investering te doen om een nieuwe productie-eenheid te bouwen in Macedonië. Exact een jaar geleden startten we met de bouw van deze fabriek waar we in eerste instantie voertuigen voor de Amerikaanse markt produceren. Vandaag kunnen we in Winter Garden in Florida, het resultaat presenteren.”

"De Noord-Amerikaanse operators worden geconfronteerd met een groot aantal uitdagingen - het naleven van veranderende veiligheidsregels en het maximaliseren van de rendabiliteit van het rollend materieel om zodoende de operationele kosten te optimaliseren", zegt Dane Cornell , voorzitter en CEO bij ABC Companies. " De vernieuwing van ons vlaggenschip T en C coach-modellen weerspiegelt een toegewijde strategische evolutie in de Van Hool productontwikkeling, die nauwer aansluit met de actuele prioriteiten van onze klanten."

De nieuwe coach-modellen zijn uitgerust met een groot aantal nieuwe functies op het vlak van veiligheid, prestaties en comfort voor de passagiers (waarvan de meeste standaard aangeboden worden). De voertuigen hebben een nieuwe geëvolueerde design met een hoge afwerkingsgraad.

Nieuwe Van Hool TX 40' & 45' Coach standaard uitrustingsniveau:

Deze voertuigen zijn bestemd voor touroperators. De nieuwe TX 40’ & 45’ coach modellen integreren de meest geavanceerde Europese technologie en design en biedt nu, standaard, vele nieuwe functies, waaronder :

• Hogere totale hoogte (12' 2-1/4") breidt ondervloer bagagecapaciteit tot 464,39 cu.ft.
• Bagage deurrubbers gemonteerd op bagage deuren voor minder onderhoud
• Detroit Diesel DD13 ( 450 PK) EPA 2013 Engine
• Goodyear Marathon LHS II + HL 315/80 R22.5 banden
• Elektrisch bestuurdersraam, verwarmd, met getint gehard glas
• Nieuwe open opbergruimte in de achterwand van het toilet
• Buitenverlichting opgewaardeerd naar geïntegreerde lichtunits en dagrijverlichting met statisch gerichte lichten geïntegreerd in voorbumper
• Interieur LED Lightstrips over de volle lengte van het plafond (links en rechts)
• Standaard achteruitrijcamera met scherm in het dashboard
• 56 Van Hool Bodyline verstelbare passagiersstoelen met rechtere rug en hoofdsteun, 2 opklapbare armleuningen (aan de vensterzijde gefixeerd) en 3-puntsveiligheidsgordels.
• Nieuwe standaard veiligheidsvoorzieningen:
° Dagrijverlichting
° Statische bochten-lichten
° Kidde Fire branddetectie systeem
° Achteruitrijcamera
° 3-puntsgordels FMVSS 210

 

Nieuwe Van Hool CX 45' Coach kenmerken:

De nieuwe CX45 heeft een belangrijke stijl upgrade gekregen en omvat een breed scala van uitgebreide passagiers- en chauffeursvriendelijke functies voor rondleidingen, charters en huis/werkoperators ,
waaronder :

• Vernieuwde voor-en achterbumper met geïntegreerde lichtunits op koplamp en achterlicht posities, met dagrijverlichting
• LED bagageruimte verlichting
• Detroit Diesel DD13 (EPA2013) motor
• Goodyear Marathon LHS II + HL 315/80 R22.5 banden
• Eberspacher Hydro L30 Bijverwarming
• Opgewaardeerde chauffeurszetel - ISRI 6800/348 (Zelf-regelende/aanpasbare luchtvering, verstelbare arm- en hoofdsteun, 3-puntsveiligheidsgordel)
• 56 Van Hool Bodyline verstelbare passagiersstoelen met rechter rug en hoofdsteun, geveerde voetsteunen, 2 opklapbare armleuningen (aan de vensterzijde gefixeerd) en 3-puntsveiligheidsgordels.
• Nieuwe standaard veiligheidsvoorzieningen:
° Dagrijverlichting
° Statisch bochten-lichten
° Kidde Fire branddetectie-systeem
° Achteruitrijcamera
° 3-puntsgordels FMVSS 210

 

OVER VAN HOOL

Van Hool is een Belgische onafhankelijke constructeur van autocars, bussen en industriële voertuigen. Het familiebedrijf werd in 1947 opgericht en is gevestigd in Koningshooikt-Lier (België). Het merendeel van de geproduceerde voertuigen is bestemd voor Europa en Noord-Amerika. Van Hool stelt wereldwijd meer dan 4000 mensen te werk. www.vanhool.be.

 

OVER ABC COMPANIES

ABC Companies is een vooraanstaand leverancier aan privé- en openbare vervoermaatschappijen en biedt diverse producten en diensten aan die een volledig gamma operationele behoeften dekken: o.a. nieuwe en tweedehandsuitrusting voor zeer grote, interstedelijke autocars, middelgrote pendelbussen en stadsbussen met geavanceerd design. ABC ondersteunt haar klanten met een allesomvattend klantenservicenetwerk voor onderhoud en herstellingen, pechbijstand, een uitgebreid assortiment onderdelen van originele fabrikanten en ook kwaliteitsonderdelen van de secundaire markt, uitrusting voor autocars, pendelbussen en stadsbussen, dit alles vanuit 11 strategisch gelokaliseerde vestigingen over heel Noord-Amerika en Canada. Bovendien biedt ABC Companies zowel de privé- als de openbare sector financierings- en leasingopties aan, via de bedrijfseigen financiële servicegroep, een van de grootste financiële dienstverleners binnen de sector.
http://www.abc-companies.com/

EINDE

 

Redacteuren :

Voor inlichtingen kan u contact opnemen met Dirk Snauwaert, Public Relations Manager bij Van Hool, Bernard Van Hoolstraat 58, 2500 Lier (Koningshooikt).
Tel : +32 (0)3 420 22 12
Gsm : +32 (0)499 555 032
e-mail : dirk.snauwaert@vanhool.com