Van Hool lanceert op Busworld Kortrijk de volgende stap: zijn nieuw gamma TX touringcars.

Van Hool lanceert op Busworld Kortrijk de volgende stap: zijn nieuw gamma TX touringcars.

Van Hool lanceert op Busworld Kortrijk de volgende stap: zijn nieuw gamma TX touringcars.

Busworld 2011 in Kortrijk is voor Van Hool de gelegenheid om zijn nieuw gamma touringcars te lanceren. De opvolger van het alom gekende en gewaardeerde gamma T9 krijgt de benaming TX mee. Van Alicron tot Astromega werden de touringcars aangepast aan de nieuwste tendensen in het reizen per autocar. Vanuit meer dan 60 jaar constructeurervaring, en feedback van klanten, reizigers en chauffeurs, werden de verschillende facetten van een touringcar herbestudeerd en geoptimaliseerd. De nieuwe vormgeving binnen en buiten is de bekroning van vele jaren van permanente technologische evolutie.

TX15Acron 

Het nieuwe gamma TX
Voortdurend heeft Van Hool het concept en de techniek van zijn voertuigen op niveau gehouden én nieuwe trends gezet met de modernste technologische toepassingen. Voor het TX gamma werden alle elementen, van klimaatregeling tot chauffeurspost, van rijgedrag tot onderhoudsvriendelijkheid, van passagierscomfort tot entertainment, aan een kritische studie onderworpen en geoptimaliseerd. Daarnaast werd ook het design, zowel binnen als buiten, aangepast aan de nieuwste trends, zonder afbreuk te doen aan de eigenheid van de tijdloze lijn die de Van Hool touringcars altijd gekenmerkt heeft. Van klein tot groot, van Alicron tot Astromega werd gelijktijdig de vernieuwing doorgevoerd.

De TX is een volledig nieuw gamma.
De nieuwe vormen en nieuwe lichten geven het front een uitstraling van sportiviteit en dynamiek, maar ook van robuustheid en veiligheid. De zijkant is glad en aerodynamisch. Een belangrijk veiligheidsvoordeel is de verlaagde ruit aan de instapdeur en de chauffeurskant. De achterkant met alle aandacht voor veiligheid zoals led lichtblokken en herhalingslichten, geeft de TX ook een eigen – goed herkenbaar – karakter.

Alle aandacht voor de chauffeur en zijn werkomgeving!
Binnen valt meteen het nieuwe dashboard op. De instrumenten en schakelaars zijn nieuw en meer rond het stuur geplaatst. De bedieningspook van de AS-Tronic is naar het dashboard verhuisd zodat de chauffeur een vlotte toegang heeft tot zijn ergonomische werkplaats. Een goed bereikbare draaiknop combineert meerdere functies zoals de bediening van spiegels, interieurverlichting en verwarming. Een kleurenscherm houdt de chauffeur perfect op de hoogte van de werking van alle technische elementen en instellingen.

Een echte werkplaats voor de gids.
De gids krijgt standaard een uitschuifbaar tablet met geïntegreerde verlichting. De externe aansluitingen voor audiovisuele toepassingen werden gegroepeerd op een makkelijk bereikbare en afgeschermde plaats.

Comfort en ontspanning voor de reizigers.
De vernieuwde bagagerekken versterken het ruimtegevoel in het voertuig, terwijl de geïntegreerde LED lichtstraat zorgt voor een gelijkmatige lichtverdeling in het hele voertuig. De TX werd volledig uitgerust met 19” videoschermen voor extra zichtbaarheid. De nieuwe multisets bevatten o.a. verlichte tiptoetsen, geïntegreerde nachtverlichting en kwalitatief hoogwaardige luidsprekers. Een nieuwe, intern ontwikkelde klimaatregeling met meerdere voelers, gescheiden sturing in zones én verhoogde capaciteit garanderen een bijzonder gelijkmatige temperatuursverdeling.

Uiteraard wordt de nieuwste generatie zuinige en milieuvriendelijke drijflijnen ingebouwd, en is het TX-concept reeds ontwikkeld met het oog op de volgende generatie Euro6 motoren.

De typebenamingen Alicron, Acron, Astron, Astronef, Altano en Astromega blijven behouden en blijven refereren naar hoogte en uitvoering van de touringcars.

Van Hool blijft ook met het nieuwe TX gamma zijn flexibiliteit behouden. Vele variaties en opties zijn mogelijk. Een aantal zijn te bezien en te beleven in Kortrijk: glazen dak, luxe zetels, individuele infotainment systemen, en nog veel meer.

Op de stand presenteert Van Hool een TX11 Alicron, TX16 Alicron, een TX16 Astron, een TX17 Astronef, een TX17 Altano en een TDX27 Astromega.

Vele touringcarondernemingen schonken reeds hun vertrouwen en hebben al TX voertuigen besteld.