Van Hool levert 18 touringcars voor interstedelijk vervoer in Polen en de buurlanden.

Van Hool levert 18 touringcars voor interstedelijk vervoer in Polen en de buurlanden.

Polski Bus zet nieuwe buslijnen op vanuit Polen. Hiervoor werden bij Van Hool 18 touringcars TD921 Altano aangekocht. Dit is een initiatief van Souter Investments en is gebaseerd op het Megabus concept, dat reeds in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten met succes actief is.

Op 6 juni werden de nieuwe interstedelijke buslijnen van Polski Bus voorgesteld in Warschau, Poznan, Wroclaw en Katowice. Vanuit deze hubs zal Poslki Bus lijndiensten verzorgen met Gdansk, Stettin, Krakow, Lublin, Lodz, Bydgoszcz Bialystok in Polen. Daarnaast worden ook lijnen verzorgd naar Berlijn, Praag, Wenen en Bratislava.

Het vervoerconcept is gebaseerd op de Megabus-ervaring van eigenaar Sir Brian Souter. Tickets worden via internet geboekt. De prijs is afhankelijk van het moment van boeken en van de bezettingsgraad van de bus.

De TD921 Altano’s van Van Hool zijn uiterst geschikt voor dit werk. Als hoogdekker met ondervloer cockpit bieden zij plaats aan 72 passagiers, waarvan 67 op het bovendek en 5 op het benedendek. Een dubbele stoel op het benedendek kan snel verwijderd worden om plaats te maken voor een rolstoel. De bodylux stoelen zijn erg comfortabel en luxueus. Ze zijn uitgevoerd in rood leder. Ook de enorme bagageruimte van de bus is een extra troef.
Elke dubbele stoel is voorzien van een stopcontact 240 V. Aan de passagiers wordt Real time info en draadloos internet aangeboden.
Zo wordt interstedelijk vervoer op een hoog kwaliteits- en comfortniveau aangeboden.

De touringcar is 14,96 m lang en heeft een totale hoogte van 3,73 m.
De voertuigen worden aangedreven door een Paccar (DAF) MX340 U1 motor van 340 kW (462 pk) Euro 5, gekoppeld aan een ZF AStronic versnellingsbak.