Van Hool levert 50 bussen in Polen

Van Hool, onafhankelijk constructeur van bussen, touringcars en industriële voertuigen, heeft een contract afgesloten met Souter Holdings Poland voor de levering van 50 nieuwe bussen in het kader van de uitbreiding van het PolskiBus.com-netwerk. PolskiBus.com verzorgt een interstedelijk transportnetwerk in Polen, Centraal en Oost-Europa waarbij gebruikers op een snelle en comfortabele manier, aan een bijzonder lage prijs, doorheen de regio reizen. Dit is het tweede contract dat met Van Hool met Souter Holdings Poland sluit: eerder dit jaar werden reeds 18 bussen geleverd. De eerste leveringen van het nieuwe contract zijn voorzien in de loop van november dit jaar. Tegen juni 2012 zijn alle 50 nieuwe voertuigen operationeel in het PolskiBus.com netwerk, dat trouwens gevoelig uitgebreid wordt. Van Hool kondigde deze belangrijke bestelling aan op Busworld 2011 (in Kortrijk), de tweejaarlijkse hoogmis op wereldvlak voor alle nieuwigheden omtrent autobussen en touringcars.

Het succes van PolskiBus.com, pas opgestart in Juni van dit jaar, is duidelijk: gedurende de eerste vier maanden maakten ruim 175.000 passagiers gebruik van het netwerk. De bestaande vloot van 18 stuks wordt uitgebreid tot 68 voertuigen die allemaal aan de meest recente Euro 5 emissie normen voldoen. De 50 nieuwe touringcars bieden aan de reizigers gratis Wi-Fi toegang, air-conditioning, eenvoudige toegang voor rolstoelgebruikers, een toilet en comfortabele lederen zetels met driepuntsgordels voorzien van 240 volt-laadpunten voor laptops en gsm’s.

Het belangrijke order voor Van Hool omvat 30 hoogdek bussen van het type Altano en 20 dubbeldek bussen van het type Astromega die in Koningshooikt zullen gebouwd worden.

Sir Brian Souter, Voorzitter Souter Holding Poland was in de wolken met het succes van PolskiBus.com: “Deze belangrijke investering laat ons toe om het bestaande netwerk van PolskiBus.com gevoelig uit te breiden waarbij we 4 Europese hoofdsteden met elkaar verbinden: Berlijn, Bratislava, Praag en Wenen.”

“We zijn blij dat we een steentje kunnen bijdragen aan het fenomenale succes van PolskiBus.com en het bevestigt onze uitstekende relatie met Souter Holding Poland.” zegt Filip Van Hool, Executive Director bij Van Hool. “Onze producten zijn dusdanig ontworpen dat wij een grote flexibiliteit hebben om in te spelen op de bijzondere wensen van onze klanten. Het feit dat PolskiBus.com voor ons kiest is hiervan een duidelijk bewijs. Trouwens, ons engagement naar PolskiBus.com gaat verder dan de levering van 50 nieuwe bussen: we werken samen met de lokale TB-Group die zal instaan voor het regelmatig onderhoud van de voertuigen.”

Van Hool is een Belgisch onafhankelijke constructeur van bussen, touringcars en industriële voertuigen. Het bedrijf, opgericht in 1947, is gevestigd in Koningshooikt (België). Het overgrote deel van de productie is bestemd voor Europa en Amerika. Van Hool telt ruim 4.000 medewerkers wereldwijd waarvan het grootste deel uiteraard in de productievestigingen in Koningshooikt en Bree.