Van Hool toont 2 wereldpremières op Busworld 2011 in Kortrijk

Van Hool toont 2 wereldpremières op Busworld 2011 in Kortrijk

Het TX Touringcar-gamma zet nieuwe maatstaven op het vlak van veiligheid, design en comfort.

ExquiCity combineert flexibiliteit van een bus met efficiëntie van een tram.

Van Hool, de Belgische onafhankelijke constructeur van bussen, touringcars en industriële voertuigen, presenteert maar liefst 2 wereldpremières op Busworld 2011 (in Kortrijk), de tweejaarlijkse hoogmis op wereldvlak voor alle nieuwigheden omtrent autobussen en touringcars.

Busworld 2011 in Kortrijk is voor Van Hool de gelegenheid om de TX, een volledig nieuw gamma touringcars, voor te stellen. Het TX-gamma is de opvolger van het alom gekende en gewaardeerde T9-gamma. De jongste nieuweling uit de Van Hool-stal is het resultaat van ruim 60 jaren ervaring in het bouwen van autocars getoetst aan de toekomstgerichte visie van het bedrijf omtrent veiligheid van en comfort voor passagiers en chauffeurs. Van Hool bevestigt haar rol van trendsetter qua design, zowel binnen als buiten, zonder afbreuk te doen aan de eigenheid van de tijdloze lijn die de Van Hool touringcars altijd gekenmerkt heeft. De eerste TX-exemplaren komen in februari 2012 op de markt.

Van Hool toont in Kortrijk voor de eerste maal een rijklaar prototype van de ExquiCity, een meervoudig aandrijvingsplatform dat de flexibiliteit van een bus combineert met de efficiëntie van een tram. Dit platform maakt van de ExquiCity, zowel in 18m als 24m versie, een basis voor het gebruik van verschillende milieuvriendelijke aandrijfsystemen zoals trolleybussen, hybride systemen, brandstofcellen of batterijen. Het bedrijf geeft hiermee een realistisch antwoord op de vraag naar veilig, milieuvriendelijk en efficiënt stedelijk vervoer. Eerder dit jaar kreeg ExquiCity grote bijval op het UITP Congres in Dubaï, waar het voertuig voorgesteld werd als een maquette op reële grootte. Voor de ExquiCity werden reeds 39 voertuigen besteld. Ondermeer in Barcelona (Spanje), Parma (Italië) en Metz (Frankrijk) zullen in de loop van 2012 de eerste exemplaren in het stedelijk openbaar vervoer geïntegreerd worden.

Van Hool is een Belgisch onafhankelijke constructeur van bussen, touringcars en industriële voertuigen. Het bedrijf, opgericht in 1947, is gevestigd in Koningshooikt (België). Het overgrote deel van de productie is bestemd voor Europa en Amerika.

Van Hool telt ruim 4.000 medewerkers wereldwijd waarvan het grootste deel uiteraard in de productievestigingen in Koningshooikt en Bree.