Van Hool zet op 7/10 haar deuren open voor het grote publiek en voor sollicitanten !

Van Hool zet op 7/10 haar deuren open voor het grote publiek en voor sollicitanten !
 • Van Hool neemt deel aan de VOKA OpenBedrijvenDag op 7/10.
 • Jobdag voor sollicitanten om 215 vacatures in te vullen. 

Geïnteresseerde bezoekers krijgen op zondag 7 oktober van 10u tot 17u, de kans om Van Hool te leren kennen. Van Hool wil immers aan het grote publiek tonen wat dit bedrijf zo uniek maakt: hoe worden hoogtechnologische producten zoals bussen, autocars en industriële voertuigen ontwikkeld en gebouwd? Binnen het bedrijf werd een parcours uitgestippeld van zo’n 3,5 kilometer waarlangs de bezoekers zich een goed beeld kunnen vormen van de verschillende stappen in het productie-proces van bussen, autocars en opleggers. Ondanks het feit dat de productie op die dag niet operationeel is, krijgen de bezoekers, aan de hand van overzichtelijke informatie-panelen langsheen het parcours, een realistisch beeld van de dagelijkse werkzaamheden. Geïnteresseerden dienen zich op voorhand te registreren op http://vanhool.openbedrijvendag.be/.

Om organisatorische redenen worden per uur maximum 2.500 bezoekers tot het bedrijf toegelaten. Zodoende kunnen op zondag 7 oktober van 10u tot 17u, maximum 17.500 bezoekers langs komen bij Van Hool. Bij de registratie op http://vanhool.openbedrijvendag.be/ krijgen de geïnteresseerde bezoekers de keuze op welk tijdstip ze het bedrijf wensen te bezoeken. Eens de maximum-capaciteit van 2.500 bezoekers voor een bepaald tijdstip bereikt is, dient de kandidaat-bezoeker een ander tijdstip van bezoek aan te duiden. Van zodra de bezoeker geregistreerd is krijgt deze een bevestiging met praktische informatie omtrent de parking-faciliteiten, ingangen en tijdstip van zijn bezoek. Er zijn 2 ingangen om het bezoek aan Van Hool te starten: in de Bernard Van Hoolstraat en in de Burgemeester Hensstraat. Er zijn 4 autoparkings (2x in de Bernard Van Hoolstraat, 1x in de Misstraat en 1x in de Burgemeester Hensstraat) en 3 fietsenstelplaatsen (zie plannetje in bijlage).

Uiteraard maken we van deze gelegenheid gebruik om kandidaat-werknemers warm te maken voor een job bij Van Hool. Met goed gevulde orderboeken, zowel bij Bus&Car als bij IV, enerzijds en om pensioengerechtigde medewerkers te vervangen, anderzijds, stelt de Personeelsdienst bij Van Hool alles in het werk om nieuwe kandidaten aan te werven. Diezelfde zondag 7 oktober organiseren we de tweede editie van de “Jobdag”. Na de succesvolle editie in april ll., waarbij ruim 40 sollicitanten een contract tekenden bij Van Hool, en rekening houdende met het aantal openstaande vacatures, besliste de directie om van de gelegenheid van de VOKA OpenBedrijvenDag gebruik te maken om opnieuw kandidaten aan te werven. Via de media en gerichte publiciteitscampagnes zal opnieuw een oproep gelanceerd worden naar kandidaten die zich op zondag 7 oktober om 10u, 11u of 12u komen voorstellen. Alle vacatures staan op www.vanhool.be/vacatures, waar de kandidaten zich ook dienen te registreren willen ze zich op de Jobdag op 7 oktober komen voorstellen.                                                                                                                            

Zowel bij de arbeiders als bij de bedienden draaien de rekruteerders op volle toeren om de nodige kandidaten te interviewen. Tot en met augustus werden sedert begin van dit jaar exact 283 nieuwe medewerkers aangeworven (224 arbeiders en 59 bedienden). Elke dag treden op zijn minst 2 nieuwe medewerkers in dienst bij van Hool.

Momenteel hebben we nog meer dan 215 vacatures open staan: zo’n 145 bij de arbeiders en 70 bij de bedienden.

 • Bij de arbeiders betreft het voornamelijk: autotechnici, elektriciens, bedienaars CNC-machines en lasser-monteerders.
 • Bij de bedienden zijn het masters en bachelors Automechanica, Elektronica, CAD-tekenaars en medewerkers voor de Verkoop- en Naverkoop-organisaties.

Tal van acties werden gelanceerd om kandidaten aan te trekken:

 • Het Van Hool-Ambassadeursprogramma waarbij de aanbrenger van een nieuwe medewerker (die minimum 6 maanden in dienst blijft), een Bongo-bon ter waarde van 300€ ontvangt voor een city-trip naar keuze.
 • De organisatie van een Jobdag op 21 aprill ll., waarbij 40 rekruteringen volgden uit de 210 kandidaten die zich kwamen presenteren.
 • Gerichte acties naar scholen: fabrieksbezoeken, deelname aan jury’s voor eindwerken, aanbieden van stageplaatsen, …
 • Samenwerking met externe partners om kandidaten aan te leveren.
 • Publiciteit op stadsbussen, in kranten en via sociale media.
 • Vanaf 23 september wordt, in aanloop naar de (nieuwe) Jobdag op 7 oktober,  trouwens een tv-spot gelanceerd op RTV, de regionale tv-zender voor Mechelen-Kempen.
 • Op 25 september worden in de treinstations van Lier, Mechelen, Berlaar en Heist-op-den-Berg zo’n 3.000 fietszadelhoesjes bedeeld aan pendelaars. Misschien kunnen zij een job dichter bij huis overwegen.

Van Hool is een onafhankelijke constructeur van bussen, touringcars en industriële voertuigen. Het bedrijf, opgericht in 1947 is gevestigd in Koningshooikt. Het overgrote deel van de productie is bestemd voor Europa en Amerika. Van Hool telt ruim 4.750 medewerkers wereldwijd waarvan het grootste deel uiteraard in de productievestigingen in Koningshooikt (België) en in Skopje (Macedonië).

EINDE

Redacteuren, voor inlichtingen kan u contact opnemen met:

Dirk Snauwaert, Public Relations Manager bij Van Hool,
Bernard Van Hoolstraat 58, 2500 Lier (Koningshooikt), België.
Tel: +32 (0)3 420 22 12; Gsm: +32 (0)499 555 032;
e-mail: dirk.snauwaert@vanhool.be
Website Van Hool: www.vanhool.be