Containerchassis

Al jaren bouwt Van Hool een zeer uitgebreid gamma containerchassis voor het vervoer van standaard containers, tank- en bulkcontainers en afzettanks. Ze worden vervaardigd uit hoogwaardig staal en bestaan in uitvoeringen van 20’, 30’, 40’ tot 45’. Standaard worden onze meeste containerchassis ook geschilderd volgens ons hoogwaardig Van Hool zinkrijk verfprocédé met meer als 85% zink in de grondlaag. Verder bieden wij ook steeds de mogelijkheid aan voor sommige types om het chassis te galvaniseren.

Een zo laag mogelijk eigen gewicht is bij het containerchassis van primordiaal belang. Zonder in te boeten aan onze gekende betrouwbaarheid koppelt Van Hool ultra competitieve leeggewichten aan robuustheid voor.

Containerchassis

20'/30'

Met een jarenlange ervaring en constante innovatie op het vlak van containerchassis is Van Hool met het 20’/30’ containerchassis, geschikt voor het transport van 20 of 30 voet containers en alle types ertussen met 20’ of 30’ aansluitingen, uw ideale partner.

Het chassis heeft een geoptimaliseerd gewicht. Ook heeft de standaard matrix dezelfde voordelen als het 20’ standaard matrix chassis zoals korte levertermijn, optiemogelijkheden en etc.

20'/30'

20'/7m82

Het doordacht ontwerp en de toepassing van hoogwaardige materialen leiden ertoe dat dit containerchassis een uitstekende kwaliteit en een uitzonderlijk laag eigengewicht biedt. 

Gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid voor de chauffeur dragen we bij Van Hool hoog in het vaandel en daarom bieden we standaard een uiterst ergonomisch chassis aan met opengewerkte achterzijde en lage opstappen.

Enkele verbluffende voordelen van ons standaard matrix gamma 20’ chassis:

• Extreem laag eigengewicht (±3100 kg)
• Korte levertermijn
• Uitstekend rijgedrag
• Uitgebreid aantal optiemogelijkheden

Dit chassis is ook mogelijk in de nog kortere 20’/7m15 uitvoering.

20'/7m82

Goose Light 45’ Goose Flex 40’/45’

Zowel het 45’ light chassis als het 40’/45’ chassis is een uitgekiend concept. Dit uitermate duurzaam chassis is tot in de puntjes uitgewerkt en dit maakt het mogelijk om zo min mogelijk aantal onderdelen te plaatsen die schadegevoelig zijn. Het volledige chassis wordt standaard gegalvaniseerd. Hierdoor is het chassis ongevoelig voor steenslag en optimaal beschermt tegen corrosie. Verder wordt dit chassis ook standaard voorzien van stijlvolle geleidevlakken langs weerszijde van het chassis, waarop eenvoudig uw logo kan voorzien worden. 

Goose Light 45’ Goose Flex 40’/45’

Universeel containerchassis

Met onze universeel containerchassis slaagden onze ingenieurs en constructeurs erin om de perfecte gewichtsverdeling én laadvermogen te creëren voor alle types containers. Het Van Hool universeel containerchassis combineert een ideale gewichtsverdeling met de mogelijkheid om een 20-voet heavy-duty container achteraan te laden of te lossen. Dit werd mogelijk gemaakt door een chassis te bouwen dat bestaat uit 2 delen die over elkaar schuiven en ervoor te zorgen dat de wielbasis kan aangepast worden voor een container met deelbelading. De 20-voet container kan zelfs volledig autonoom verschoven worden op het universeel containerchassis met behulp van de trekker, waardoor geen inzet van kraan/vorkheftruck nodig is.

 

Om bestand te zijn tegen het verschuiven is het onderste chassisdeel volledig gegalvaniseerd. Achteraan zit een pneumatisch verstelbaar achterstuk en een manueel uitschuifbare bumper. 

Daarenboven maakt de universeel EU het ook mogelijk om ook de 45’ container door heel Europa volgens de wettelijke normen te vervoeren.

Universeel containerchassis

Kippende containerchassis

Van Hool heeft ook een zeer uitgebreid gamma kippende containerchassis. Wij bieden hiervoor een range van 20’ tot 40’ chassis. Er zijn versies beschikbaar met een 2-delige chassis om 20’ container achteraan te plaatsen om te laden/ lossen/ kippen en toch te rijden met de container in een ideale gewichtsverdeling. Er zijn versies voorzien met een lossluis of een voorbereiding hiervoor.

Kippende containerchassis

Plan een bezoek of vraag meer info