Tankcontainer

Met zijn tankcontainerproductie heeft Van Hool zich een stevige plaats verworven op de wereldmarkt van het intermodaal vervoer, waar de tankcontainer nog steeds aan belang wint.
In deze branche is Van Hool trouwens uniek. Het is de enige constructeur ter wereld die, binnen hetzelfde bedrijf, tankcontainers bouwt in roestvrij staal (voor chemicaliën) en in aluminium (voor poeders), en bovendien ook gastanks in roestvrij of koolstofstaal.

Tankcontainer

Algemeen

Dagelijks verlaten 7 à 8 containers - onderscheiden van elkaar door hun verschillende toepassingen - de pruductielijn, wat op jaarbasis goed is voor ongeveer 1800 eenheden. Weldoordachte engineering, flexibel vakmanschap, een hoge productkwaliteit en een unieke diversiteit liggen aan de basis van Van Hool's succes.

Ook voor gecombineerd weg/treinvervoer biedt Van Hool de ideale oplossing. De Van Hool-afzettanks in verscheidene uitvoeringen vormen een vertrouwde verschijning. De markt voor deze tanks groeit nog steeds.

Algemeen

Levensmiddelen

Voor het vervoer van levensmiddelen bouwt Van Hool tankcontainers volgens uw specifieke eisen, zo ondermeer voor transport van bier of chocolade.

Levensmiddelen

Chemie

Met een jarenlange ervaring en constante innovatie op het vlak van tankcontainers voor chemie is Van Hool uw ideale partner.

Chemie

Gas

Met een jarenlange ervaring en constante innovatie op het vlak van tankcontainers voor gas is Van Hool uw ideale partner.

Gas

Bitumen

Met een jarenlange ervaring en constante innovatie op het vlak van tankcontainers voor bitumen is Van Hool uw ideale partner.

Bitumen

CO2

Met een jarenlange ervaring en constante innovatie op het vlak van tankcontainers voor CO2 is Van Hool uw ideale partner.

CO2

Cryogeen

Als gereputeerd tankcontainerbouwer bouwt Van Hool ook een dubbelwandige tankcontainer voor het vervoer van cryogene gassen.

Deze gassen worden vervoerd aan een temperatuur tot – 200°.  De 20’ container met een inhoud van 20.000 liter zou men kunnen vergelijken met een thermosfles waarbij de luchtledige ruimte tussen binnen en buitentank een zeer hoge isolatiewaarde creëert en waarbij uitzetting of inkrimping van het staal moet opgevangen worden.

Tank en containerstructuur zijn uit RVS vervaardigd.

Zeer hoge eisen worden gesteld aan nauwkeurigheid en fijnheid van afwerking. De tankcontainers ondergaan ook een zeer strenge testprocedure.

Cryogeen

Specials

Naast grote series produceert Van Hool ook probleemloos individuele, op maat gemaakte tankcontainers. Uiteraard voldoen ook deze tankcontainers aan de hoogste kwaliteitsnormen.

De speciale constructies zijn individuele, op uw vraag gemaakte tankcontainers.

Specials

Bulk

Met een jarenlange ervaring en een constante innovatie op het vlak van druk en drukloze bulkcontainers is Van Hool uw ideale partner.

Bulk

Plan een bezoek of vraag meer info