Tankopleggers

De bedrijfswagenafdeling van Van Hool biedt een sterk gevarieerd gamma transportmiddelen aan waaronder verschillende soorten opleggers voor diverse goederen, tank- en bulkwagens, tank- en bulkcontainers, afzettanks, afzetkasten, containerchassis, kastenwagens, combinaties, maatwerk, enz... en dit in de meest verscheiden uitvoeringen en volgens de nieuwste technologieën.

Het uitgebreide gamma tankopleggers bewijst de deskundigheid van Van Hool in deze bedrijfstak. Zo zijn er tankopleggers voor het vervoer van levensmiddelen, chemicaliën, gassen, bitumen, CO2, cryogeen en worden er ook specials gebouwd op maat van de klant.

Tankopleggers

Algemeen

De tankopleggers bij Van Hool worden volgens de specifieke eisen van de klant en het te vervoeren product gebouwd. Afhankelijk daarvan worden de tanks vervaardigd uit staal, roestvrij staal en aluminium. De inhoud van de tank, het aantal, het aantal vakken, de eventuele isolatie en verwarming, enz. worden samen met de klant bepaald. Rekening houdend met al die aspecten zorgt Van Hool steeds voor de optimale verhouding tussen volume en gewicht. De tankopleggers kunnen volgens de diverse nationale en internationale reglementeringen (ADR, IMO,...) uitgerust worden.

Van Hool bouwt tankopleggers voor diverse doeleinden, zo o.a. voor levensmiddelen, chemisch transport, gas, bitumen, CO2, cryogene gassen en natuur ook veel specials, op maat gebouwde tankopleggers.

 
Algemeen

Levensmiddelen

Voor het vervoer van levensmiddelen bouwt Van Hool tankopleggers volgens uw specifieke eisen.

We hebben speciaal aangepast tankopleggers daar levensmiddelen soms onder bepaalde omstandigheden moeten worden getransporteerd.

Zo zijn er tankopleggers voor :

 • Algemene voedingsmiddelen
   
 • Bier
  Bij de Van Hool tankoplegger voor bier is de gehele los- en laadinstallatie inclusief het mangat ondergebracht in een RVS koffer achteraan de oplegger. Een elektrisch aangedreven sanitaire centrifugaalpomp zorgt voor het ledigen en/of het opgisten van het bier via de retourleiding. Deze retourleiding kan tevens als CIP-leiding gebruikt worden om de tankoplegger te reinigen. Een bijkomende separate stikstofleiding vermijdt ten alle tijden de vorming van bacteriën. De tank uit RVS is hoogwaardig geïsoleerd met 150 mm glaswol en afgewerkt met een RVS buitenbeplating. Het onderstel is in RVS en uitgerust met 3 x 9T SAF-schijfremmen.
   
 • Chocolade
   
 • ...
 
 
Levensmiddelen

Chemie

Met een jarenlange ervaring en constante innovatie op het vlak van chemisch transport is Van Hool uw ideale partner.

 
Chemie

Gas

Met een jarenlange ervaring en constante innovatie op het vlak van gastankopleggers is Van Hool uw ideale partner.

Gas

Bitumen

Met een jarenlange ervaring en constante innovatie op het vlak van tankopleggers voor bitumen is Van Hool uw ideale partner.

Bitumen

CO2

Met een jarenlange ervaring en constante innovatie op het vlak van tankopleggers voor CO2 is Van Hool uw ideale partner.

CO2

Cryogeen

Dit product is momenteel in ontwikkeling.

Cryogeen

Specials

Naast grote series produceert Van Hool ook probleemloos individuele, op maat gemaakte tankopleggers. Uiteraard voldoen ook deze tankopleggers aan de hoogste kwaliteitsnormen.
De speciale constructies zijn individuele, op uw vraag gemaakte tankopleggers.

 
Specials

Melktankoplegger INTRA

Met een jarenlange ervaring als tankbouwer, bouwde VAN HOOL de laatste jaren heel wat INTRA melktankopleggers die ingezet worden voor het transport van melkproducten tussen verschillende fabrieken. 

Deze opleggers zijn geconstrueerd conform de wensen van de klant en de specifieke eisen van de eindklanten met verschillende mogelijke tankinhouden afhankelijk van het land van bestemming.

Er zijn verschillende asconfiguraties mogelijk met zowel 3 x 9 ton, 3 x 10 ton als 4 x 9 ton –uitvoeringen. 

Deze intensieve samenwerking resulteert tevens in een ergonomisch interessante en efficiënt werkende melkoplegger.

 
Melktankoplegger INTRA

Melktankoplegger RMO

Met een jarenlange ervaring als tankbouwer, bouwde VAN HOOL de laatste jaren verschillende RMO melktankopleggers die worden ingezet voor het ophalen van melk bij de landbouwers. 

De RMO-opleggers hebben een inhoud van 30.000L tot 36.000L (andere inhouden mogelijk in samenspraak) en kunnen voorzien worden van ondermeer de volgende uitrustingen : 

 • Assenstel 3 x 9 ton (voor 40T of 44T MTM) of 3 x 10 ton (voor 50T MTM)
 • Stuurassen met stangensturing of electro-hydraulische sturing.
 • Voorvulling voor het opbouwen van voldoende koppeldruk bij lage beladingsgraad
 • Hoogwaardige isolatie van de tank met bekleding in kunststof of RVS
 • Achteruitrijcamera’s met breedbeeld
 • LED werkverlichting

De gehele opbouw van zowel de oplegger als de melkpompinstallatie wordt samen met ons studiebureel en onze klanten gedetailleerd besproken waardoor het eindproduct volledig aan de specifieke eisen van onze klanten voldoet.

Een vlotte samenwerking tussen de verschillende partijen –klant, Sales-afdeling, eigen studiebureel en productie-afdeling- resulteert in een waar Belgisch topproduct.

Melktankoplegger RMO

Plan een bezoek of vraag meer info